Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tea linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Tea képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: tea.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 102 db
A ceyloni Vintage teák webáruháza

A ceyloni Vintage teák webáruháza

Látogasson el webáruházunkba, melyen keresztül minden szükséges információt megtalál a ceyloni Vintage teáról. Akár azonnal megrendelheti a terméket, vagy személyesen is átveheti budapesti bemutatótermünkben. A ceyloni Vintage tea nem csupán egy forró ital... A boldog élet azon forrása, amely egy páratlan teában testesül meg. Mindössze egyetlen korty belőle, és egy ízletes, végtelennek tűnő utazás azonnal kezdetét veszi. Próbálja ki a kalandozást egy olyan világban, ahol elméje felfrissül és teste kivételes energiára lel! A relaxáló és frissítő teáink tökéletesen elfeledtetik és megszűntetik a felgyorsult éltevitelünk és a mindennapok által felhalmozódott stressz negatív hatásait. Szakítsunk időt önmagunkra! Szabaduljunk meg a napi feszültségektől és hagyjuk, hogy testünk és lelkünk ellazuljon.

A fehér tea

A fehér tea

A fehér tea igazi teakülönlegesség, hazánk neves teázóiban is mint kuriózum volt jelen mindeddig, de most már kereskedelmi forgalomban is megtalálható. Így már mindenki számára hozzáférhetővé vált a fehér tea, mint tradicionális frissítő, üdítő ital, s most már bárki megkóstolhatja, akár rendszeres fehér tea fogyasztóvá is válhat. A white (fehér) tea még Kínában is exkluzív, nagytiszteletű italnak számít. A világon mindössze csak két terület felel meg a fehér tea különleges és egyedülálló feltételeinek. Tehát a legkiválóbb minőségű fehér tea Dél-Kínából származik: Fujian tartományának hegyoldalairól, Yunnan tartományból (régen Burma nevet viselte), illetve Taiwan Strait tengerparti részéről. A másik terület, ami a fehér tea növényének termesztése szempontjából kiváló: Sri Lanka szigete. Kínában a fehér tea Imperial néven is ismert, azaz: császári, mivel a fehér tea fogyasztása több, mint ezer évig csak a császárok kiváltsága volt. A hagyományok szerint a fehér tea halhatatlansággal ajándékozta meg a fogyasztóját. Ma már a japán nők is használják kívül és belül is.

A kínai tea - Tong, Liu

A kínai tea - Tong, Liu

A kínai tea Tong, Liu A tea a földi tisztaság szimbóluma. Van valami a természetében, ami az élet csendes szemlélésének világába vezet bennünket. A kínaiak felfedezték és megalkották a teát, a tea pedig lassan megváltoztatta a kínaiak életét.

A magyar teablog

A magyar teablog

Teablog, blogtea - Chai Carpe Diem Teaház - A magyar teablog ... Rövidek az éjszakák így nyár közepén, de méginkább rövidek 40 körül. Ebben a korban a legfőbb gond, hogy honnan nyessünk időt magunknak, az éjszaka innenső, vagy túlsó feléről. Próbáljuk megfejni az időt, most lenne még jobb svédnek lenni. Az elmúlt hetek shincha láza nem várt módon felborította minden maradék, időből kiszakadt egyensúlyunkat. Nem nagyon értettük, mi történik, de a feje tetejére állt minden, a tea most megmutatta milyen gonosz is tud lenni. Az idei könnyed ízek mögött nagyon is izmos fenevad rejtőzött és a sok könnyelmű kóstolás végén mi ítéltettünk könnyűnek, egymásba folytak éjszakák és holnapok. A tea függőséghez vezet és ha nem jól használjuk, szó szerint kikészíti az embert. Mostanra talán visszaállt az egyensúly és ma reggel újra a mellettünk húzódó liget madaraival keltünk. Laknak itt baglyok, poszáták, cinegék, fülemülék, télen több ezer varjú és a közelben van egy óvoda is, ahol évzáróként gyerekdiszkót rendeznek - a hangzavar és a ricsaj reggelenként nagyjából ugyanaz. ...

A rooibos tea származása

A rooibos tea származása

A rooibos tea Dél-Afrikából származik, a nyugat-fokföldi Cedarberg hegységből, még ponosabban Clanwilliem környékéről. A rooibos tea növénye a vörös fokföldirekettye, azaz a hivatalos növénytani neve az Aspapathus linearis. A dél-afrikaiak egyszerűen rooibos (kiejtve: rojbosz) néven emlegetik, ami annyit jelent, hogy vörös bokor. A vöröstea növénye alapvetően zöld színű, tehát a nevét nem a bokorjáról kapta. A vöröstea italt jellemzően vörös színe miatt nevezték így el. A rooibos tea cserjéje egy-másfél méter magasra is megnő, de nyáron visszavágják ötven-hatvan centiméternyire. A vörös tea cserjéjének tűszerű levelei vannak, melyek hosszú, nagyon hajlékony és szerteágazó ágakon találhatóak meg. Ezek a tűszerű levelek egy centiméterestől öt centiméteres nagyságúak lehetnek, és egy milliméter vastagságúak. Ezek a tűszerű levélkék enyhén szőrösek. Virágot is hoz a rooibos tea cserjéje.

Hirdetés
A tea eredete - Két legenda

A tea eredete - Két legenda

Shen Nung császár legendája: A tehetséges tudós, Shen Nung kínai császár elrendelte, hogy minden italt fel kell forralni fogyasztás előtt higiéniai okokból. I.e. 2737-ben, egy nyári napon, amikor Shen Nung a birodalma egy távoli régiójába látogatott, kíséretével megálltak pihenni, enni és inni. Ekkor a közeli bokrokról száraz leveleket sodort a szél az iváshoz előkészített forró vízbe, amelyektől a víz illatos és színes lett. A mindig kíváncsi uralkodó megkóstolta az így keletkezett főzetet, és örömmel fedezte fel kellemes ízét, illetve élénkítő hatását. ... A tea és a Tang dinasztia

A tea hatásai az orvos szemével

A tea hatásai az orvos szemével

Egy liter hagyományosan elkészített tea közel 1 gramm polifenolt tartalmaz. Ellentétben a közvélekedéssel, a fekete teában csak kevéssel található kisebb mennyiség ezen értékes anyagokból, mint a zöld teában. Az antioxidánsok az emberi szervezet általános egészségvédő molekuláinak tekinthetők, hiszen hatásosan gátolják a szabad gyökök káros hatásait, melyek daganatos vagy szív- és érrendszeri betegségek mellett számos más kórállapot kialakításáért is felelősek. Kutatások a tea hatásairól A gyógynövényteák a szó szoros értelmében vett teát, vagyis a teacserje levelét nem tartalmazzák, így gyógyhatásuknak semmi köze a tea gyógyhatásaihoz.A teafogyasztás mind állatkísérletekben, mind betegek bevonásával végzett kutatásokban gátolta a rákmegelőző állapotok valódi rosszindulatú daganattá való kialakulásának folyamatát. Egy vizsgálat szerint azon személyek között, akik napi 3,75 dl teánál többet fogyasztottak, alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása. Egy másik kutatás során a tea és az ivóvíz hatásait hasonlították össze. Ennek során azt vizsgálták, hogy a tea illetve a víz fogyasztása hogyan befolyásolja az erekben a vér áramlását, amely közvetve utalhat a szív- és érrendszeri betegségek, a trombózisok kialakulásának veszélyére.

Az Ojibwa indiánok teája - méregtelenítés

Az Ojibwa indiánok teája - méregtelenítés

Ez a webhely elsősorban a Canadian Essence teát mutatja be, amely lényege a méregtelenítés és, hogy miért fontos az a szervezetünknek. Érdekes cikkek és információk arról, hogy mit tartalmaz a Canadian Essence tea, hogy mire jó, kik azok az Ojibwa indiánok, a teájukról és magáról a méregtelenítésről olvashatunk. Létezik egy tea, mely kitűnően méregtelenít: szervezetünk minden egyes sejtjét képes megtisztítani. Az Ojibwa indiánok teája segítségével bárki számára ott a lehetőség, hogy eltávolítsa a méreganyagokat a szervezetéből és, hogy immunrendszerét is megerősítse...

Az ötórai tea

Az ötórai tea

Az angolok ötórai tea szertartása az 1840-es évekre nyúlik vissza, bár maga a teázási rituálé már jóval előbb meghódította Nagy-Britanniát. Az angolok ötórai tea szertartása az 1840-es évekre nyúlik vissza, bár maga a teázási rituálé már jóval előbb meghódította Nagy-Britanniát. Az angolok már az 1650-es évek végétől fogyasztottak teát, de mivel mind a kész tea, mind a teafüvek nagyon drágák voltak abban az időben, így a tea az arisztokrácia és a királyi család "itala" lett. Az 1660-as évektől a felfrissülést elsősorban a teázás nyújtotta. A tea olyan drága volt ebben az időben, hogy a szolgáknak meg sem engedték, hogy ők készítsék el vagy szervírozzák. Nekik csak a kellékeket szabadott előkészíteni, de a teát magát a ház úrnője készítette el saját maguk, vagy vendégeik számára.

Hirdetés
Babatea cukor nélkül??

Babatea cukor nélkül??

Van egy 8 hónapos kisfiam, aki a vizet nem issza meg sajnos...De a teákat, gyümileveket szereti. Az a gondom, hogy nem találok csak olyan babateákat - Milupa, HIpp instantok - amikben van cukor. Nagyon szereti őket, de hát jó lenne nem azzal itatni állandóan. A Herbária gyermekteájából pedig napi 2 dl ajánlanak, az inkább gyógytea, ő pedig többet iszik már ennél. Tudtok olyan babateáról ami nem tartalmaz cukrot és ízletes? Én már "felnőtt" gyümölcsteát adok neki üresen, Liptont, azt is megissza. De nem tudom - lehet hogy hülyeség - hogy abban van-e koffein. Előre köszi a segítséget!!

Bio teák kismamáknak

Bio teák kismamáknak

A várandós kismamáknak sokféle panaszaik enyhítésére - émelygés, gyomorégés, szorongás a szüléstől - az Earth Mama az USDA által igazoltan 100%-ban organikus és igazoltan tiszta gyógyteákat kínál, amelyek enyhítik a terhességgel járó leggyakoribb kellemetlenségeket. A gyömbéres-mentás Organikus Émelygés Elleni Teával könnyebb átvészelni a néha egész nap tartó reggeli rosszulléteket. A kellemes ízű, nyugtató Organikus Gyomorégés Elleni Tea segít a gyomrodban égő tűz eloltásában. Az Organikus Nyugtató Tea nyugtató hatású gyógynövényekből készült ízletes főzet, lecsillapítja a kismama gondoktól terhes fejét és zaklatott testét. Végül, az isteni ízű Organikus Harmadik Trimeszter Tea jótékony összetevői az angyali kisbaba érkezésére készítik fel a kismama testét. Minden Earth Mama Angel Baby tea filteres kiszerelésben kapható, melyek biológiai úton lebomlanak, a doboz komposztálható, és a 100%-ban újrafelhasznált és újrafelhasználható kartonokat szélenergia felhasználásával gyártották.

Bioliget biobolt és webáruház

Bioliget biobolt és webáruház

Üzletünkben több, mint 200 féle filteres és szálas tea található különböző csoportosításban. Gyümölcs- és élvezeti teák, zöld teák, gyógyhatású teák, méregtelenítő- és lúgosító teák, valamint fogyókúrát támogató teák. A vásárlás történhet személyesen az üzletben - Budapesten házhoz szállítással is -, vidéki megrendelés esetén pedig postai utánvéttel juttatjuk el a küldeményeket. Gyümölcs- és élvezeti teák: Bio gyömbéres narancs tea Bio homoktövis tea borsmentával és naranccsal Bio Mandala tea - Dual light - hold áldása Bio Mandala tea - Evergreen - örökzöld Bio Mandala tea - Golden aura - tiszító fény Bio Mandala tea - Harmony - belső tűz Bio Mandala tea - Night flight - éjszakai repülés Bio Mandala tea - Rooibos - vanília Bio Mandala tea - Solar energy - a nap fénye Fehér tea filter Flavan gyümölcstea-keverék filteres Flavan gyümölcstea-keverék szálas Forraltbor fűszerkeverék Galagonyatea filteres Gárdonyi Teaház filteres gyümölcstea - cherry rum Gárdonyi Teaház filteres gyümölcstea - feketeribizli Gárdonyi teaház rooibos filter Ginseng filtertea tea-bag Java tea - fekete tea...

Bionom.hu honlapja - Csalán tea

Bionom.hu honlapja - Csalán tea

Hétköznapjaink során számos káros anyagot tartalmazó készítménnyel találkozunk. Ételeinket, kozmetikumainkat mérgezik ezek a szintetikus anyagok. A bionóm cikkek minden egészségtelen összetevőtől mentesek. A pozitív élettani hatások miatt a bio termékek népszerűsége szakadatlanul növekedik. Az egészséges élet kimagasló részét képzik a bio cikkek. Allergiásoknak határozottan ajánlott a tünetek csökkentése érdekében. A Bionom bio bolt a bio termékek széles skáláját tartalmazza. Kiemelten ügyelve arra, hogy a bio termék valóban mentes legyen minden káros összetevőtől.

Bp.II - Tantien Kávé és Teaház

Bp.II - Tantien Kávé és Teaház

A Tradicionális Kung Fu Akadémia edzőtermeinek szomszédságában kapott helyet, és mint ilyen egyfajta harcművészeti találkozóhelyként is funkcionál. Kialakításában és működtetésében szerepet játszott az egészséges hosszú élet elérésének célkitűzése, így tilos a dohányzás, a teaház füstmentes, csendes hely. A hangulata nyugodt, mondhatni meditatív, az itt eltöltött idő alkalmas a napközben felgyülemlett stressz oldására és feltöltődésre egyaránt. Kínálatunkban próbálunk új utat mutatni, melyben a legfontosabb eredménynek a különleges legmagasabb minőséget képviselő teák bemutatását tartjuk. Az összes teacsoport fellelhető nálunk, jelentős választékunk van a Dr. Chen által forgalmazott gyógyteákból is.

Bp.V.,IX. - Lord Tennyson Teaházak

Bp.V.,IX. - Lord Tennyson Teaházak

A Lord Tennyson Teaházak: 1094. Budapest Ferenc tér 1. Tel:215-18-77 1053. Budapest, Vámház krt 10. Tel:483-16-14 A teák és a teázáshoz szükséges kellékek a németországi Wollenhaupt GmbH-tól érkeznek. A Wollenhaupt GmbH ISO minősítésű, több mint 125 éves tradícióval rendelkező vállalat. A globális tea piac egyik meghatározó szereplője. Németországi partnerünk hírneve önmagában is garancia a kiváló minőségre. A Possibilis Kft. jelenleg több mint 300 különböző fajta szálas teát kínál a vásárlóknak, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő ízű és hatású teát. A kellékek terén német partnerünk kiemelkedő minőséget képvisel. 2007-ben először a teázási kellékek túlnyomó többsége egyedi tervek alapján készült.

Bp.VI. -  Rebarbara - Biobolt és teázó

Bp.VI. - Rebarbara - Biobolt és teázó

A teát mivel? Egyrészt mivel finom, másrészt a szánkkal, de ha ez nem elég, akkor mézzel, kandis cukorral, vagy cukor nélkül, barátokkal, vagy egyedül, szürcsölve vagy kiskanállal, síppal, dobbal, nádi hegedűvel, 3 evőkanál mosollyal, és sok-sok szeretettel és mivel várunk és kész. Rebarbara biobolt és teázó. Egy hely a belváros szívében, ahova hazajöhetsz. Amint belépsz késztetést érzel arra, hogy a fogasra akaszd a kabátodat, leülj a kandalló mellé és elmeséld, hogy milyen napod volt, van vagy lesz. Néhány alkalom után pedig egyenesen házi papucsot is hoznál, annyira otthon érzed már magam. Az egészséges ételek a finom frissen facsart (csak az alliteráció miatt) levek a testet táplálják, a személyzet, a hangulat az illatok a lélekre gyakorolnak hatást. Ha nem csak egy finom teát akarsz inni, hanem egy csipetnyi jókedvre is vágysz, akkor ez a te helyed. Nézz be hozzánk és győződj meg erről személyesen is! Teakellékek: * Kis és nagyszájú kotonok, azaz textil teaszűrők * Teadobozok, színesek, biciklis macisak, kicsik és nagyok * Bögrék, tulipánosak, más virágosak, narancsosak, kivisek, dinnyések, epresek és az összes többi gyümölcs, amelyeket kihagytam * Kancsók * Teatojások, házikó formájúak, tojásosak és akik futottak még Különlegességek * Lehet nálunk számlád * Cukormentes házi pitéket és sós ropogtatnivalókat ehetsz a tea mellé *...

Bp.VI. - Latino Café & CocktailBar

Bp.VI. - Latino Café & CocktailBar

A Latino Cocktail Bar egyszerre kávézó, teaház, 'intellektuális műhely', rendezvény és csapatépítő helyszín, vagy éppen söröző és sport pub. Egyszóval meetingpoint. Délben hangulatos kávézó, délután ideális business club, tárgyaló, teázó, este söröző, hétvégén forrón pezsgő koktélbár. Itt mindig kellemes és barátságos az atmoszféra, igényes a zene, professzionális a zenei hangzás, garantáltan minőségi, széles az italválaszték és még bistro-buffet kínálat is van - szolid az árszínvonal, kulturált a személyzet és igényes a kiszolgálás.

Tuti menü