Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tea linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Tea képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: tea.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 110 db
A ceyloni Vintage teák webáruháza

A ceyloni Vintage teák webáruháza

Látogasson el webáruházunkba, melyen keresztül minden szükséges információt megtalál a ceyloni Vintage teáról. Akár azonnal megrendelheti a terméket, vagy személyesen is átveheti budapesti bemutatótermünkben. A ceyloni Vintage tea nem csupán egy forró ital... A boldog élet azon forrása, amely egy páratlan teában testesül meg. Mindössze egyetlen korty belőle, és egy ízletes, végtelennek tűnő utazás azonnal kezdetét veszi. Próbálja ki a kalandozást egy olyan világban, ahol elméje felfrissül és teste kivételes energiára lel! A relaxáló és frissítő teáink tökéletesen elfeledtetik és megszűntetik a felgyorsult éltevitelünk és a mindennapok által felhalmozódott stressz negatív hatásait. Szakítsunk időt önmagunkra! Szabaduljunk meg a napi feszültségektől és hagyjuk, hogy testünk és lelkünk ellazuljon.

A fehér tea

A fehér tea

A fehér tea igazi teakülönlegesség, hazánk neves teázóiban is mint kuriózum volt jelen mindeddig, de most már kereskedelmi forgalomban is megtalálható. Így már mindenki számára hozzáférhetővé vált a fehér tea, mint tradicionális frissítő, üdítő ital, s most már bárki megkóstolhatja, akár rendszeres fehér tea fogyasztóvá is válhat. A white (fehér) tea még Kínában is exkluzív, nagytiszteletű italnak számít. A világon mindössze csak két terület felel meg a fehér tea különleges és egyedülálló feltételeinek. Tehát a legkiválóbb minőségű fehér tea Dél-Kínából származik: Fujian tartományának hegyoldalairól, Yunnan tartományból (régen Burma nevet viselte), illetve Taiwan Strait tengerparti részéről. A másik terület, ami a fehér tea növényének termesztése szempontjából kiváló: Sri Lanka szigete. Kínában a fehér tea Imperial néven is ismert, azaz: császári, mivel a fehér tea fogyasztása több, mint ezer évig csak a császárok kiváltsága volt. A hagyományok szerint a fehér tea halhatatlansággal ajándékozta meg a fogyasztóját. Ma már a japán nők is használják kívül és belül is.

A kínai tea - Tong, Liu

A kínai tea - Tong, Liu

A kínai tea Tong, Liu A tea a földi tisztaság szimbóluma. Van valami a természetében, ami az élet csendes szemlélésének világába vezet bennünket. A kínaiak felfedezték és megalkották a teát, a tea pedig lassan megváltoztatta a kínaiak életét.

A magyar teablog

A magyar teablog

Teablog, blogtea - Chai Carpe Diem Teaház - A magyar teablog ... Rövidek az éjszakák így nyár közepén, de méginkább rövidek 40 körül. Ebben a korban a legfőbb gond, hogy honnan nyessünk időt magunknak, az éjszaka innenső, vagy túlsó feléről. Próbáljuk megfejni az időt, most lenne még jobb svédnek lenni. Az elmúlt hetek shincha láza nem várt módon felborította minden maradék, időből kiszakadt egyensúlyunkat. Nem nagyon értettük, mi történik, de a feje tetejére állt minden, a tea most megmutatta milyen gonosz is tud lenni. Az idei könnyed ízek mögött nagyon is izmos fenevad rejtőzött és a sok könnyelmű kóstolás végén mi ítéltettünk könnyűnek, egymásba folytak éjszakák és holnapok. A tea függőséghez vezet és ha nem jól használjuk, szó szerint kikészíti az embert. Mostanra talán visszaállt az egyensúly és ma reggel újra a mellettünk húzódó liget madaraival keltünk. Laknak itt baglyok, poszáták, cinegék, fülemülék, télen több ezer varjú és a közelben van egy óvoda is, ahol évzáróként gyerekdiszkót rendeznek - a hangzavar és a ricsaj reggelenként nagyjából ugyanaz. ...

A rooibos tea származása

A rooibos tea származása

A rooibos tea Dél-Afrikából származik, a nyugat-fokföldi Cedarberg hegységből, még ponosabban Clanwilliem környékéről. A rooibos tea növénye a vörös fokföldirekettye, azaz a hivatalos növénytani neve az Aspapathus linearis. A dél-afrikaiak egyszerűen rooibos (kiejtve: rojbosz) néven emlegetik, ami annyit jelent, hogy vörös bokor. A vöröstea növénye alapvetően zöld színű, tehát a nevét nem a bokorjáról kapta. A vöröstea italt jellemzően vörös színe miatt nevezték így el. A rooibos tea cserjéje egy-másfél méter magasra is megnő, de nyáron visszavágják ötven-hatvan centiméternyire. A vörös tea cserjéjének tűszerű levelei vannak, melyek hosszú, nagyon hajlékony és szerteágazó ágakon találhatóak meg. Ezek a tűszerű levelek egy centiméterestől öt centiméteres nagyságúak lehetnek, és egy milliméter vastagságúak. Ezek a tűszerű levélkék enyhén szőrösek. Virágot is hoz a rooibos tea cserjéje.

Hirdetés
A tea eredete - Két legenda

A tea eredete - Két legenda

Shen Nung császár legendája: A tehetséges tudós, Shen Nung kínai császár elrendelte, hogy minden italt fel kell forralni fogyasztás előtt higiéniai okokból. I.e. 2737-ben, egy nyári napon, amikor Shen Nung a birodalma egy távoli régiójába látogatott, kíséretével megálltak pihenni, enni és inni. Ekkor a közeli bokrokról száraz leveleket sodort a szél az iváshoz előkészített forró vízbe, amelyektől a víz illatos és színes lett. A mindig kíváncsi uralkodó megkóstolta az így keletkezett főzetet, és örömmel fedezte fel kellemes ízét, illetve élénkítő hatását. ... A tea és a Tang dinasztia

A tea hatásai az orvos szemével

A tea hatásai az orvos szemével

Egy liter hagyományosan elkészített tea közel 1 gramm polifenolt tartalmaz. Ellentétben a közvélekedéssel, a fekete teában csak kevéssel található kisebb mennyiség ezen értékes anyagokból, mint a zöld teában. Az antioxidánsok az emberi szervezet általános egészségvédő molekuláinak tekinthetők, hiszen hatásosan gátolják a szabad gyökök káros hatásait, melyek daganatos vagy szív- és érrendszeri betegségek mellett számos más kórállapot kialakításáért is felelősek. Kutatások a tea hatásairól A gyógynövényteák a szó szoros értelmében vett teát, vagyis a teacserje levelét nem tartalmazzák, így gyógyhatásuknak semmi köze a tea gyógyhatásaihoz.A teafogyasztás mind állatkísérletekben, mind betegek bevonásával végzett kutatásokban gátolta a rákmegelőző állapotok valódi rosszindulatú daganattá való kialakulásának folyamatát. Egy vizsgálat szerint azon személyek között, akik napi 3,75 dl teánál többet fogyasztottak, alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása. Egy másik kutatás során a tea és az ivóvíz hatásait hasonlították össze. Ennek során azt vizsgálták, hogy a tea illetve a víz fogyasztása hogyan befolyásolja az erekben a vér áramlását, amely közvetve utalhat a szív- és érrendszeri betegségek, a trombózisok kialakulásának veszélyére.

A zöld tea és az élettani hatások

A zöld tea és az élettani hatások

A honlapon a zöld teáról olvashatunk részletesen. Megismerhetjük részletesen a zöld tea élettani hatásait, a teázás kultúráját, történetét, valamint többek között a teakészítés hagyományait. A zöld tea kutatásokkal is bizonyítottan nagy hatással van az emberi egészségre. A zöld teának köszönhetően megelőzhetjük a fogínyvérzést és a fogszuvasodást is. Továbbá a zöld tea fogyasztásának köszönhetően akár a rákos megbetegedések is megelőzhetőek. Kattints bátran a honlap linkjére és ismerd meg részletesen a zöld tea jótékony hatásait.

A zöld tea hatásai

A zöld tea hatásai

Zöld tea és anyagcsere - A fogyásban is segíthet A zöld teában lévő epigallocatechin-gallát állatkísérletekben már bebizonyította jótékony hatását az elhízás kialakulásának megelőzésében is, hiszen az epigallocatechin-gallátot fogyasztó csoportban a kontrollcsoporthoz képest egyértelmű összefüggés volt kimutatható a zöld tea hatóanyagának fogyasztása és a kisebb testtömeg, az alacsonyabb koleszterinszint és a kisebb mértékű inzulinrezisztencia között. Az összefüggést a tradicionális kínai orvoslás emberek esetében is igazolta tapasztalati úton. Ezen, a kísérletek során tapasztalt jótékony hatás miatt ideális szer a fogyókúra kiegészítőjeként, bátran javasoljuk mi is pácienseinknek. Azt minden esetben kiemeljük, hogy a zöld teát natúran, lehetőleg cukor és édesítőszer használata nélkül kell fogyasztani.

Hirdetés
Az Ojibwa indiánok teája - méregtelenítés

Az Ojibwa indiánok teája - méregtelenítés

Ez a webhely elsősorban a Canadian Essence teát mutatja be, amely lényege a méregtelenítés és, hogy miért fontos az a szervezetünknek. Érdekes cikkek és információk arról, hogy mit tartalmaz a Canadian Essence tea, hogy mire jó, kik azok az Ojibwa indiánok, a teájukról és magáról a méregtelenítésről olvashatunk. Létezik egy tea, mely kitűnően méregtelenít: szervezetünk minden egyes sejtjét képes megtisztítani. Az Ojibwa indiánok teája segítségével bárki számára ott a lehetőség, hogy eltávolítsa a méreganyagokat a szervezetéből és, hogy immunrendszerét is megerősítse...

Az ötórai tea

Az ötórai tea

Az angolok ötórai tea szertartása az 1840-es évekre nyúlik vissza, bár maga a teázási rituálé már jóval előbb meghódította Nagy-Britanniát. Az angolok ötórai tea szertartása az 1840-es évekre nyúlik vissza, bár maga a teázási rituálé már jóval előbb meghódította Nagy-Britanniát. Az angolok már az 1650-es évek végétől fogyasztottak teát, de mivel mind a kész tea, mind a teafüvek nagyon drágák voltak abban az időben, így a tea az arisztokrácia és a királyi család "itala" lett. Az 1660-as évektől a felfrissülést elsősorban a teázás nyújtotta. A tea olyan drága volt ebben az időben, hogy a szolgáknak meg sem engedték, hogy ők készítsék el vagy szervírozzák. Nekik csak a kellékeket szabadott előkészíteni, de a teát magát a ház úrnője készítette el saját maguk, vagy vendégeik számára.

Babatea cukor nélkül??

Babatea cukor nélkül??

Van egy 8 hónapos kisfiam, aki a vizet nem issza meg sajnos...De a teákat, gyümileveket szereti. Az a gondom, hogy nem találok csak olyan babateákat - Milupa, HIpp instantok - amikben van cukor. Nagyon szereti őket, de hát jó lenne nem azzal itatni állandóan. A Herbária gyermekteájából pedig napi 2 dl ajánlanak, az inkább gyógytea, ő pedig többet iszik már ennél. Tudtok olyan babateáról ami nem tartalmaz cukrot és ízletes? Én már "felnőtt" gyümölcsteát adok neki üresen, Liptont, azt is megissza. De nem tudom - lehet hogy hülyeség - hogy abban van-e koffein. Előre köszi a segítséget!!

Bio teák kismamáknak

Bio teák kismamáknak

A várandós kismamáknak sokféle panaszaik enyhítésére - émelygés, gyomorégés, szorongás a szüléstől - az Earth Mama az USDA által igazoltan 100%-ban organikus és igazoltan tiszta gyógyteákat kínál, amelyek enyhítik a terhességgel járó leggyakoribb kellemetlenségeket. A gyömbéres-mentás Organikus Émelygés Elleni Teával könnyebb átvészelni a néha egész nap tartó reggeli rosszulléteket. A kellemes ízű, nyugtató Organikus Gyomorégés Elleni Tea segít a gyomrodban égő tűz eloltásában. Az Organikus Nyugtató Tea nyugtató hatású gyógynövényekből készült ízletes főzet, lecsillapítja a kismama gondoktól terhes fejét és zaklatott testét. Végül, az isteni ízű Organikus Harmadik Trimeszter Tea jótékony összetevői az angyali kisbaba érkezésére készítik fel a kismama testét. Minden Earth Mama Angel Baby tea filteres kiszerelésben kapható, melyek biológiai úton lebomlanak, a doboz komposztálható, és a 100%-ban újrafelhasznált és újrafelhasználható kartonokat szélenergia felhasználásával gyártották.

Bioliget biobolt és webáruház

Bioliget biobolt és webáruház

Üzletünkben több, mint 200 féle filteres és szálas tea található különböző csoportosításban. Gyümölcs- és élvezeti teák, zöld teák, gyógyhatású teák, méregtelenítő- és lúgosító teák, valamint fogyókúrát támogató teák. A vásárlás történhet személyesen az üzletben - Budapesten házhoz szállítással is -, vidéki megrendelés esetén pedig postai utánvéttel juttatjuk el a küldeményeket. Gyümölcs- és élvezeti teák: Bio gyömbéres narancs tea Bio homoktövis tea borsmentával és naranccsal Bio Mandala tea - Dual light - hold áldása Bio Mandala tea - Evergreen - örökzöld Bio Mandala tea - Golden aura - tiszító fény Bio Mandala tea - Harmony - belső tűz Bio Mandala tea - Night flight - éjszakai repülés Bio Mandala tea - Rooibos - vanília Bio Mandala tea - Solar energy - a nap fénye Fehér tea filter Flavan gyümölcstea-keverék filteres Flavan gyümölcstea-keverék szálas Forraltbor fűszerkeverék Galagonyatea filteres Gárdonyi Teaház filteres gyümölcstea - cherry rum Gárdonyi Teaház filteres gyümölcstea - feketeribizli Gárdonyi teaház rooibos filter Ginseng filtertea tea-bag Java tea - fekete tea...

Bionom.hu honlapja - Csalán tea

Bionom.hu honlapja - Csalán tea

Hétköznapjaink során számos káros anyagot tartalmazó készítménnyel találkozunk. Ételeinket, kozmetikumainkat mérgezik ezek a szintetikus anyagok. A bionóm cikkek minden egészségtelen összetevőtől mentesek. A pozitív élettani hatások miatt a bio termékek népszerűsége szakadatlanul növekedik. Az egészséges élet kimagasló részét képzik a bio cikkek. Allergiásoknak határozottan ajánlott a tünetek csökkentése érdekében. A Bionom bio bolt a bio termékek széles skáláját tartalmazza. Kiemelten ügyelve arra, hogy a bio termék valóban mentes legyen minden káros összetevőtől.

Bp.II - Tantien Kávé és Teaház

Bp.II - Tantien Kávé és Teaház

A Tradicionális Kung Fu Akadémia edzőtermeinek szomszédságában kapott helyet, és mint ilyen egyfajta harcművészeti találkozóhelyként is funkcionál. Kialakításában és működtetésében szerepet játszott az egészséges hosszú élet elérésének célkitűzése, így tilos a dohányzás, a teaház füstmentes, csendes hely. A hangulata nyugodt, mondhatni meditatív, az itt eltöltött idő alkalmas a napközben felgyülemlett stressz oldására és feltöltődésre egyaránt. Kínálatunkban próbálunk új utat mutatni, melyben a legfontosabb eredménynek a különleges legmagasabb minőséget képviselő teák bemutatását tartjuk. Az összes teacsoport fellelhető nálunk, jelentős választékunk van a Dr. Chen által forgalmazott gyógyteákból is.

Bp.IX. - Shiraz perzsa étterem

Bp.IX. - Shiraz perzsa étterem

A több ezer éves, eredeti perzsa tea receptek arról árulkodnak, hogy a szárítás során a tealevelekhez fahéjat, rózsaszirmokat, mentát és egyéb fűszereket kevernek, amely később az Ezeregyéjszaka hangulatát idéző perzsa teaházakban a vendég poharába kerülő nedű oly finom ízét adják. Ha azonban ezért mégsem utazna oly messze, térjen be a budapesti Shiraz étterembe, ahol keleti kényelembe helyezheti magát a hangulatos perzsa teasarokban, és megkóstolhatja, milyen is az igazi perzsa tea! Tea választékunk: fahéjas, rózsa, menta, hafez, perzsa fűszeres, fekete

Tuti menü