Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tea linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Tea képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: tea.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 178 db
 Zöld tea

Zöld tea

Rá vagyok kattanva a zöld teára.. egy ideje már. Most vettem először itt a Petőfi sgt-on egy teaházban eredeti, kínai (mondjuk ez furán hangzik, de a tea az tényleg akkor minőség, ha távol keleti) teát. Fantasztikus.. össze sem tudom hasonlítani azokkal amiket pl. a tecsóban lehet venni, pedig abból sem a value-t vettem, hanem az aránylag jobbakat.. amik már régen nem filteresek.. Lipton Mystic Nepal, vagy Twillings dobozos.. de ezek ütik verik azokat..

A ceyloni tea egészségre gyakorolt hatása

A ceyloni tea egészségre gyakorolt hatása

A ceyloni számos jótékony hatással bír, melyet megalapozott kutatások is alátámasztottak. Többek között a ceyloni tea antioxidánsokban gazdag, így segít csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát. A ceyloni tea kedvező szolgálatot tesz a rák elleni küzdelemben, mivel az lassítja a káros sejtek számának növekedését. A ceyloni fekete tea segít késleltetni testünk öregedési folyamatát. Manapság egyre több testápoló és öregedésgátló krém tartalmaz tea kivonatot. A ceyloni tea fogyasztása diétázóknak is javasolt, mert segíti a zsírégetést és gyorsítja az anyagcserénket.

A ceyloni Vintage teák webáruháza

A ceyloni Vintage teák webáruháza

Látogasson el webáruházunkba, melyen keresztül minden szükséges információt megtalál a ceyloni Vintage teáról. Akár azonnal megrendelheti a terméket, vagy személyesen is átveheti budapesti bemutatótermünkben. A ceyloni Vintage tea nem csupán egy forró ital... A boldog élet azon forrása, amely egy páratlan teában testesül meg. Mindössze egyetlen korty belőle, és egy ízletes, végtelennek tűnő utazás azonnal kezdetét veszi. Próbálja ki a kalandozást egy olyan világban, ahol elméje felfrissül és teste kivételes energiára lel! A relaxáló és frissítő teáink tökéletesen elfeledtetik és megszűntetik a felgyorsult éltevitelünk és a mindennapok által felhalmozódott stressz negatív hatásait. Szakítsunk időt önmagunkra! Szabaduljunk meg a napi feszültségektől és hagyjuk, hogy testünk és lelkünk ellazuljon.

A fehér tea

A fehér tea

A fehér tea igazi teakülönlegesség, hazánk neves teázóiban is mint kuriózum volt jelen mindeddig, de most már kereskedelmi forgalomban is megtalálható. Így már mindenki számára hozzáférhetővé vált a fehér tea, mint tradicionális frissítő, üdítő ital, s most már bárki megkóstolhatja, akár rendszeres fehér tea fogyasztóvá is válhat. A white (fehér) tea még Kínában is exkluzív, nagytiszteletű italnak számít. A világon mindössze csak két terület felel meg a fehér tea különleges és egyedülálló feltételeinek. Tehát a legkiválóbb minőségű fehér tea Dél-Kínából származik: Fujian tartományának hegyoldalairól, Yunnan tartományból (régen Burma nevet viselte), illetve Taiwan Strait tengerparti részéről. A másik terület, ami a fehér tea növényének termesztése szempontjából kiváló: Sri Lanka szigete. Kínában a fehér tea Imperial néven is ismert, azaz: császári, mivel a fehér tea fogyasztása több, mint ezer évig csak a császárok kiváltsága volt. A hagyományok szerint a fehér tea halhatatlansággal ajándékozta meg a fogyasztóját. Ma már a japán nők is használják kívül és belül is.

A fehér tea elkészítése - video

A fehér tea elkészítése - video

Forralja fel a vizet majd rövid időn belül töltse a forró vizet az Üveg Teáskannába. Óvatosan helyezze a teagumót a forró vízbe és hagyja lesüllyedni a teáskanna aljára. Figyelje meg, ahogy a tea "virágzik" A teát áztassa ízlés szerint. Az ajánlott áztatási idők segítenek az ideális főzet eléréséhez. A teagumók alkalmasak két- háromszori felöntésre. Ilyenkor felöntésenként eltérő erősségű főzetet kaphatunk.

Hirdetés
A forró tea és a rák

A forró tea és a rák

A forró tea torokrákhoz vezethet! Azok az emberek, akik tűzforrón isszák teájukat, nagyobb eséllyel betegszenek meg torokdaganatban, mint azok, akik kicsit hagyják kihűlni italukat - állítják a Bristish Medical Journal folyóiratban megjelent tanulmány szerzői.

A japán teák családfája

A japán teák családfája

Az alábbiakban a japán teák családfáját mutatjuk be. A japán teák néhány ritka kivételtől eltekintve zöld teák,. A zöld teák gyártása során a szedés és a feldolgozás, sodrás során bekövetkező sérülések elindítják a tea fermentációját. A fementáció során a tea fő összetevőinek számító polifeonolok alakulnak át. Ennek megakadályozására a zöld teákat sütéssel, vagy gőzöléssel hőkezelik.

A kínai tea - Tong, Liu

A kínai tea - Tong, Liu

A kínai tea Tong, Liu A tea a földi tisztaság szimbóluma. Van valami a természetében, ami az élet csendes szemlélésének világába vezet bennünket. A kínaiak felfedezték és megalkották a teát, a tea pedig lassan megváltoztatta a kínaiak életét.

A magyar teablog

A magyar teablog

Teablog, blogtea - Chai Carpe Diem Teaház - A magyar teablog ... Rövidek az éjszakák így nyár közepén, de méginkább rövidek 40 körül. Ebben a korban a legfőbb gond, hogy honnan nyessünk időt magunknak, az éjszaka innenső, vagy túlsó feléről. Próbáljuk megfejni az időt, most lenne még jobb svédnek lenni. Az elmúlt hetek shincha láza nem várt módon felborította minden maradék, időből kiszakadt egyensúlyunkat. Nem nagyon értettük, mi történik, de a feje tetejére állt minden, a tea most megmutatta milyen gonosz is tud lenni. Az idei könnyed ízek mögött nagyon is izmos fenevad rejtőzött és a sok könnyelmű kóstolás végén mi ítéltettünk könnyűnek, egymásba folytak éjszakák és holnapok. A tea függőséghez vezet és ha nem jól használjuk, szó szerint kikészíti az embert. Mostanra talán visszaállt az egyensúly és ma reggel újra a mellettünk húzódó liget madaraival keltünk. Laknak itt baglyok, poszáták, cinegék, fülemülék, télen több ezer varjú és a közelben van egy óvoda is, ahol évzáróként gyerekdiszkót rendeznek - a hangzavar és a ricsaj reggelenként nagyjából ugyanaz. ...

Hirdetés
A rooibos tea származása

A rooibos tea származása

A rooibos tea Dél-Afrikából származik, a nyugat-fokföldi Cedarberg hegységből, még ponosabban Clanwilliem környékéről. A rooibos tea növénye a vörös fokföldirekettye, azaz a hivatalos növénytani neve az Aspapathus linearis. A dél-afrikaiak egyszerűen rooibos (kiejtve: rojbosz) néven emlegetik, ami annyit jelent, hogy vörös bokor. A vöröstea növénye alapvetően zöld színű, tehát a nevét nem a bokorjáról kapta. A vöröstea italt jellemzően vörös színe miatt nevezték így el. A rooibos tea cserjéje egy-másfél méter magasra is megnő, de nyáron visszavágják ötven-hatvan centiméternyire. A vörös tea cserjéjének tűszerű levelei vannak, melyek hosszú, nagyon hajlékony és szerteágazó ágakon találhatóak meg. Ezek a tűszerű levelek egy centiméterestől öt centiméteres nagyságúak lehetnek, és egy milliméter vastagságúak. Ezek a tűszerű levélkék enyhén szőrösek. Virágot is hoz a rooibos tea cserjéje.

A szamovár

A szamovár

Ma már a világon szinte mindenhol ismert a szamovár mint elválaszthatatlan jelkép az orosz néptől és az orosz teázástól. Számtalan irodalmi műben, képzőművészeti alkotáson találkozhatunk vele. Hazánkban nem jellemző ugyan, hogy minden háztartás dísze legyen, de még a mai napig is sok ember és népcsoport élete elképzelhetetlen nélküle. A szamovárgyártás több fázisban történt, mestersége apáról fiúra szállt. Általában az egyes munkafázisokat kisebb műhelyek végezték el, és csak az összeszerelés történt a gyárakban. Az elkészítését nézve könnyűnek látszik - de mint tudjuk a látszat csal. A "nagyközönség" először az 1873 évi Bécsi Világkiállításon találkozhatott a szamovárral. Jelentősebb mennyiségben csak a múlt század végén jutott el Európa nagyobb városaiba, akkor is inkább csak emléktárgyként díszítették a lakások belső terét, használatuk nem volt jellemző. Az orosz háztartásokban a 18-19. század fordulóján vált általánossá. Alig volt olyan ház, ahonnan hiányzott volna, pedig nem volt olcsó, a parasztházakban a szamovár képviselte a legnagyobb értéket.

A tea eredete - Két legenda

A tea eredete - Két legenda

Shen Nung császár legendája: A tehetséges tudós, Shen Nung kínai császár elrendelte, hogy minden italt fel kell forralni fogyasztás előtt higiéniai okokból. I.e. 2737-ben, egy nyári napon, amikor Shen Nung a birodalma egy távoli régiójába látogatott, kíséretével megálltak pihenni, enni és inni. Ekkor a közeli bokrokról száraz leveleket sodort a szél az iváshoz előkészített forró vízbe, amelyektől a víz illatos és színes lett. A mindig kíváncsi uralkodó megkóstolta az így keletkezett főzetet, és örömmel fedezte fel kellemes ízét, illetve élénkítő hatását. ... A tea és a Tang dinasztia

A tea hatásai az orvos szemével

A tea hatásai az orvos szemével

Egy liter hagyományosan elkészített tea közel 1 gramm polifenolt tartalmaz. Ellentétben a közvélekedéssel, a fekete teában csak kevéssel található kisebb mennyiség ezen értékes anyagokból, mint a zöld teában. Az antioxidánsok az emberi szervezet általános egészségvédő molekuláinak tekinthetők, hiszen hatásosan gátolják a szabad gyökök káros hatásait, melyek daganatos vagy szív- és érrendszeri betegségek mellett számos más kórállapot kialakításáért is felelősek. Kutatások a tea hatásairól A gyógynövényteák a szó szoros értelmében vett teát, vagyis a teacserje levelét nem tartalmazzák, így gyógyhatásuknak semmi köze a tea gyógyhatásaihoz.A teafogyasztás mind állatkísérletekben, mind betegek bevonásával végzett kutatásokban gátolta a rákmegelőző állapotok valódi rosszindulatú daganattá való kialakulásának folyamatát. Egy vizsgálat szerint azon személyek között, akik napi 3,75 dl teánál többet fogyasztottak, alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása. Egy másik kutatás során a tea és az ivóvíz hatásait hasonlították össze. Ennek során azt vizsgálták, hogy a tea illetve a víz fogyasztása hogyan befolyásolja az erekben a vér áramlását, amely közvetve utalhat a szív- és érrendszeri betegségek, a trombózisok kialakulásának veszélyére.

A teakészítés aranyszabályai

A teakészítés aranyszabályai

A tökéletes tea elkészítésének megvan a sajátos technikája. Ha ezeket a lépéseket betartjuk, akkor garantáltan ki tudjuk hozni teánkból a legjobbat. Kezdjük az alapoktól. Mindig tartsuk teánkat tiszta és száraz helyen egy légmentesen lezárható tároló dobozban, hogy sokáig képes legyen megőrizni aromáját és zamatát. Öblítsük át melegvízzel a teáskannát és a csészéket, vagy tegyük be egy negyed csésze vízzel megtöltve a kannát a mikróhullám sütőbe mielőtt beleöntenénk a felforralt vizet, így segítve megőrizni az elérni kívánt hőmérsékletet. Egy korábban már felforralt vizet soha se használjunk fel ismét a teakészítéshez. A víznek akkor van tökéletes hőmérséklete, mielőtt elérné a forráspontját.

A valaha volt legdrágább tea

A valaha volt legdrágább tea

2004. december 12-én a Wuyi-hegyi kormányzat aukciót rendezett a legnagyobb tea-vásárlóerőt jelentő Hong-Kongon. Összességében ez volt a harmadik alkalom, hogy az eredeti fákról 20 gramm teát aukcióra vittek és ebből ez volt az első, hogy az anyaország területén kívül került sor az eseményre.

A zöld tea csökkenti a halálozás kockázatát

A zöld tea csökkenti a halálozás kockázatát

"Az elmúlt harminc év során a rákos daganatok szakterületének fejlődését tanulmányoztam, és kiterjedten írtam a daganatos betegségek kutatásáról, gyógyításáról és megelőzéséről. Az alábbiakban a zöld teával kapcsolatos kutatásokról írok" - Ralph W. Moss

A zöld tea és amit tudni kell róla

A zöld tea és amit tudni kell róla

A zöld tea élettani hatásai: -Kísérletek bizonyították, hogy a zöld tea jelentősen csökkenti a karcinogének hatását a szervezetben, amit fehéregereken ki is próbáltak. A bőrrákos egerek állapota jelentősen javult, de a tea ráadásul segített lelassítani vagy megelőzni a gyomor- és tüdődaganatok kialakulását... - A zöld teában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi sókat... - Vizelethajtó, aminek méregtelenítő tulajdonságait köszönheti - Éberségnövelő, lecsökkenti az alvásszükségletet, kondícióban tartja az elmét - Látásjavító, megőrzi a szemgolyó nedvességtartalmát és fiatalságát - Az orosz orvosok a zöld teát az egyik legfontosabb gyógynövényként tartják számon, stressz oldó és anyagcsere normalizáló hatását az orvosi egyetemeken is tanítják. - Mongol gyógyászok szerint a zöld tea rendszeres fogyasztása véd az általános allergiák ellen, megelőzi a fogszuvasodást, és igen erőteljes ráncoldó és öregedés gátló... - Kiválóan normalizálja az emésztést, rendezi a bélműködést

Tuti menü